Избор на интериорни врати
interiorni vrati za doma i ofisa

Избор на интериорни врати

Една стилна и красива врата може коренно да обърне представите на всеки за даден дом. Въпреки че не се замисляме колко важна роля играе тя в цялостния облик на помещението, тя е в състояние да промени стандартите и усета за дизайнерска визия. За да се сдобием с хубав дом, трябва да обърнем внимание и на това какви вътрешни врати ще изберем. За тази цел ни е нужно да намерим отговор на въпросите, които се отнасят до материал на изработка, изолация, посока на отваряне, дизайн.

Дизайн на интериорни врати

  • Врати с плъзгащ механизъм – най-често за материал на изработка на плъзгащи врати, производителят избира стъкло или дърво. Практични са, тъй като не заемат много място. Отварянето им става чрез плъзгане на крилото по релса, с плъзгащ механизъм.
  • Двойни интериорни врати – тези врати са предпочитани за по-големи отвори. Състоят се от две крила, като размерът им може да бъде различен, спрямо спецификата на отвора.

Gravur G 13 5 Z

Материал на изработка за вътрешни врати

  • Дърво – предпочитани са главно от любителите на природата, защото ги доближават максимално до естествената среда. Характерно при тях е, че притежават здравина и хубав дизайн. Въпреки високата си цена, тези модели не остават незабелязани от потребителя.
  • Естествен фурнир – най-добре съчетаемите интериорни врати, заради богатото разнообразие от видовете дървесина – бук, дъб, орех, ясен и т.н.
  • 3D ламинат – бързо набират скорост на пазара, поради факта, че са високо устойчиви и успяват да съхранят хубавата си визия за по-дълго време. Цената, на която се предлагат е достъпна за голяма част от потребителите и поддръжката им е лесна.

На пазара има голям избор от модели, цветове, дизайн и цени, които биха угодили и на най-взискателният клиент. Останалата част е той да избере коя интериорна врата за кое помещение ще бъде, с какво иска да съчетае нейния цвет и какви средства би отделил, за да се сдобие с нея.

 

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *