Изборът ми е стъклена врата!
Защо избрах стъклени врати

Изборът ми е стъклена врата!

През последните години стават все по-модерни нов вид интериорни врати, които са по-стилни и елегантни за разлика от другите. Винаги в ума ми е било, че стъклени врати можем да сложим само в банята. След като направих малко проучване, за да си изясня какво точно представлява една такава, разбрах, че това не е истина. Започвайки да търся информация относно стъклените врати осъзнах, че има много тънкости и възможности за избор на такава.

Дебелина на стъклото

Първото, което взех под внимание е това, че има различна дебелина на стъклото, което много ме впечатли. Тези врати се правят от закалено стъкло, т.е. взимат се два листа обикновено стъкло и се излага на специална термична обработка на висока температура, след, което рязко се охлажда в резултат, на което то придобива висока механическа издръжливост. Необходимо е да спомена, че всички манипулации с изделието се извършват преди да се закали. След това пробиването на дупки за панти и дръжки е невъзможно, понеже вече ще бъде нарушена повърхността на изделието.

Gravur G 13 5 Z

Безопасни ли са стъклените врати?

Второто е, че този вид врати е съвсем безопасен за нас, в ежедневието. Беше ми странно като разбрах, че при счупване, стъклото се счупва на малки парченца без остри ъгълчета. T.е. ако имам малко дете няма да се притеснявам всеки ден за това, дали няма да се нарани. Също така останах учудена от това, че не отделят вредни емисии, което пък е логично, защото няма какво да се отделя при тях, там няма дърво и HDF плоскости.

Дизайн според Вашите желания

Третото, което много ме впечатли е това, че мога да си направя такава врата според моите желания, интериора и дизайна на апартамента ми. Вече сме свикнали, че винаги ни поставят някакви рамки в съвременния живот, но в този случай не е така. Оказа се, че тук може да се направят стъклени врати с Print, със снимка на семейството ми или домашен любимец, също така имам възможност да си избера цвят на стъклото, какви да са орнаментите по стъклото и дали да е матирано или прозрачно. Не е ли добра идея за освежаване на апартамента!?

Професионалните дизайнери предпочитат стъклените врати. Такъв елемент позволява да се създаде неповторим облик на помещението – те наистина привличат вниманието с неповторимостта си и визуалната лекота на изделието. И не на последно място могат да се поставят не само в банята и стаите, а и да придадат по-добра естетичност на кабинета или гардеробните.

Създайте уникалния си интериор с помощта на стъклените врати!

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Call Now Button