Как да почистваме вратите
doors

Как да почистваме вратите

С настъпването на пролетта идва и основното почистване на целия дом, включително и вратите. Затова и ние трябва да обърнем внимание на чистотата, както на интериорните врати, така и на входната.

Стъпки за почистване на врата

Първото, което трябва да направим, е да премахнем праха от рамката на вратата. След това внимателно да почистим с влажна кърпа, като не забравяме и пантите. Дръжките могат да блеснат отново като нови, като си направим разтвор от вода и оцет и ги почистим добре. Ако вратите ни са лакирани  може да използваме специален почистващ продукт за дърво. При почистването на изцяло бели врати може да си направим разтвор от вода и сода за хляб за почистване. При почистването на стъклени плъзгащи врати е важно най-напред да се почистят релсите, след това рамката на вратата с универсален почистващ спрей и след това – стъклото.

pochistvashti materiali

Какви препарати са Ви нужни

Имайте предвид, че всяка една повърхност има особено покритие и затова трябва да внимаваме с какво и как да се почистват, за да може да запазим красивия им вид за по-дълго време. Затова трябва да употребяваме специално предназначени за почистване на дърво препарати или може само с влажна кърпа да го направим. Не е желателно да се използват гъби с грапава повърхност, за да не надраскат покритието на вратите. Също така не е препоръчително да се използват препарати съдържащи спирт, ацетон и други подобни съставки, както и разтворители, които да нарушат защитния слой. Всяка част на интериорната врата има нужда от поддръжка, като не трябва да забравяме и за дръжките, като освен на чистотата трябва да обръщаме внимание и на това да работят добре. За да работят без проблем е необходимо да смазваме езичетата и ключалката един път месечно. Това важи също и за пантите на вратата.

Всяка една врата, която закупуваме си има определен гаранционен срок, но ако не спазваме правилно инструкциите за употреба, и при евентуално нанесена щета по покритието на вратата е по наша вина, естествено няма да бъде призната и гаранцията.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *