5 причини да сменим още сега старата блиндирана входна врата
Блиндирана входна врата Т503

5 причини да сменим още сега старата блиндирана входна врата

Ежедневието ни е изпълнено с множество ангажименти и последното нещо, за което често забравяме да помислим е сигурността в дома ни.

В по нататъшните редове ще ви представим няколко причини, които ще ви накарат да се замислите дали не е време за нова блиндирана входна врата.

  1. Заключващи механизми

При старите врати заключването не е толкова добро и надеждно.  На пазара вече се предлагат и врати, които са снабдени с алармена система, освен останалите, които са с обичайното заключване.

  1. Изолацията при старите врати

С изминаването на годините старите врати започват да се измятат и се получава луфт между крилото и касата, през който преминава студеният вятър през зимата.

T 901б

  1. Нужда от специална грижа

За входните врати от дърво трябва малко по-специална грижа, тъй като периодично те биват нападани от вредители. Ако държите външната ви врата да бъде с по-натурална визия, може да се спрете на модели с МДФ панели, които визуално наподобяват дърво. Друг удачен вариант са моделите, които са изцяло метални с покритие от машинно поставено ПВЦ фолио, наподобяващо дървесна шарка.

  1. Старата входна врата няма добър облик

Друга причина за някои хора се явява лошият естетически вид на старата им врата. Колкото и опити за нововъведения в дизайна да влагат е ясно, че това е остарялата им и невзрачна вече врата. Още повече допринасят новите врати на съседите. Хубаво е вратите да бъдат съчетани и с външния облик на сградата.

  1. Стойност на жилището

Входната врата на жилището е първото нещо, което прави впечатление, влизайки в дома. Когато правим основен ремонт е добре да сменим и нея. Нали не искаме след края на ремонта да ремонтираме отново? Всеизвестен факт е, че една хубава врата вдига значително стойността на жилището. Повечето собственици на домове и брокерите на недвижими имоти използват този малък трик, за да продадат имота на най-изгодната за тях цена.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *