Трикове за старите интериорни врати, които още не използваш
Трикове за смяна на стари интериорни врати

Трикове за старите интериорни врати, които още не използваш

Когато вратите остареят и се отлепи покритието или фурнирът, възниква въпросът: да заменете или да рециклирате? Разбира се, решението зависи от степента на повреда и портфейла ви, но също така старите врати заслужават втори шанс!

Разработили сме различни начини за обновяване на старите врати. Хайде, запретнете  ръкавите си и дайте на вратите си втори живот!

  • Украсяване на интериорните врати: модерен и ясен дизайн.
  • Бърз и лесен ремонт е прикриването на малки повреди на вратата с цветни лакирани дървени ленти.
  • Лакирване на дървени ленти:
  • За тази цел, намерете широки ленти или шперплат и ги лакирайте два пъти с подходящ лак.

Входна врата T 305 C

Класическата врата подобна на касетата:

Касетъчните врати са красиви, благородни и за съжаление също много скъпи за закупуване. Тъй като идеята се доближава до този тип врати, лесно се пресъздават с евтини средства. Всичко, от което се нуждаете, са елегантни профилирани дървени греди, шперплат от специализирания магазин, някои акрилни бои и не на последно място свободно време. Повърхностите на вратите трябва да бъдат боядисани поне три пъти, преди вратата да изглежда така, както се вижда на снимката. Между другото, използвахме системата за фино пръскане „Quick & Easy W 670“ от Вагнер, която ни позволи да рисуваме равномерно.

С профилирани ленти и специални шперплатови плоскости от специализирания магазин вие превръщате старите врати в нови елегантни с красива визия – и това за малко пари!

Боядисване на интериорни врати:

За боядисване, откачвате крилото на вратата.

След като се извършат всички подготвителни работи, като например шлайфане на повърхността, шлифовъчният прах се отстранява добре и се завършва с грунд.

При боядисване, ъглите и ръбовете първо се оцветяват с четка и след това повърхностите се обработват с валяк. Работата трябва винаги да се извършва бързо и без прекъсвания, така че боята да се обработва „мокро в мокро“.

За боядисване на големи повърхности препоръчваме използването на алкиден лак. Не образува сух филм на повърхността толкова бързо, колкото акрилната боя и има по-добри свойства на течливост.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Call Now Button