Изборът на врата за баня
Избор за врата за баня

Изборът на врата за баня

Ремонтът на баня винаги е много тежка дейност. Всичко, което изберете трябва да бъде добре подбрано. За това при избора на врата за баня никога не трябва да се забравя, че помещението ще е не само стая, а и място с постоянна влага, което може да се отрази на състоянието ѝ.

Какво може да се случи, ако изберем неправилна врата?

Топлата пара може да окаже негативно влияние на вратата като се раздуе или се отлепи повърхността (зависи от какъв материал е изработена). В последствие вратата по-трудно ще се отваря и затваря. Ето защо тя трябва да е не само красива, но и добре подбрана.

Тези, които държат на класиката предпочитат в мокрите помещения да поставят интериорна врата, която е от дървесен материал. Определено ще трябва да се защити повърхността с лак. Добре е такъв тип врата да бъде от алуминий или друг материал, който е влагоустойчив. Особено подходящи са алуминиевите, тъй като не се влияят от вода и температурни промени. Мнозина смятат, че не е подходящо да има стъкло – това е грешно и остаряло схващане. Ако останалите Ви врати имат такива елементи, перфектно ще се впише в тях и вратата за банята с малко матирано стъкло. Някои предпочитат изцяло стъклени врати. На дневен ред е цветът на вратата, който може да бъде един в банята и различен отвън, за да се впише изцяло в интериора.

Алуминиева врата за баня - Gama, цвят Перла

 

Ремотни дейности

Трябва да я изберете преди да започнете ремонтните дейности, за да знаете каква ще бъде касата и дали ще има первази отвътре. Добре е, освен вентилацията в помещението, да има и решетка на вратата. В днешно време има голям избор на модели интериорни врати, които идеално ще паснат. На пазара се предлагат също и вентилационни отвори, добре съобразени с цвета на вратата, които се монтират лесно и бързо, и са на символични цени!

Трябва да имат добра шумоизолация, особено ако жилището не е голямо. В противен случай всички ще чуват шума от течащата вода и по този начин ще създадете дискомфорт на останалите.

Всяка от интериорните врати трябва да заема специално място във Вашия дом, затова не отлагайте избора им!

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Call Now Button