Каква врата за баня да изберем?
Избор на врата за баня

Каква врата за баня да изберем?

Купувайки нови интериорни врати за Вашето жилище обикновено основното, което гледа всеки човек е дали ще се впишат в интериора. Има една врата обаче, която е освен с добър дизайн трябва и да притежава някои характеристики. Това е вратата на Вашата баня.

Кои са най-важните неща, на които да обърнете внимание при избора на врата за Вашата баня?

Все пак това е едно от важните помещения в жилището и не бива да бъде подценявано. На първо място трябва да предвидите това, че банята е помещение с голяма влажност. Често това действа отрицателно на повече материали за врати. Затова на първо място обърнете внимание на материала на вратата, която сте избрали дали е издръжлив на влага. Най-масовите материали за изработка на врата за мокро помещение са: дърво, ПДЧ, MDF, HDF, стъкло, алуминий, PVC. Сега ще обърнем внимание на характеристиките на всеки един от тях.

Дървените врати – дървото като материал се уврежда от влагата, но при правилна поддръжка може да се удължи експлотационният период на вратата. Използват се специални разтвори и след това се покрива вратата с лак. Най-добрият избор за изработка на врата са букът и дъбът. Дървото трябва да бъде съобразено с всички европейски стандарти.

Aluminieva SanDiego 02

Материали на изработка

HDF, MDF, ПДЧ – вратите от тези материали са чудесен заместител на вратите от дърво. Отличават се с няколко предимства. На първо място тези материали са устойчиви на влага. Друго характерно за врати изработени MDF, HDF и ПДЧ е, че те не гният. Не на последно място можем да отбележим, че са с дълъг експлоатационен живот, което ще Ви спести разходи в бъдеще.

PVC – изключително популярен материал за изработка на врата за баня. Смята се, че това е и един от най-подходящите за мокри помещения. Доста е устойчив на влага и на топлина, изключително траен е и не гние. Освен това PVC вратите биха могли чудесно да се впишат в интериора.

Стъклени врати – стъклото е най-устойчиво на влага от всичко изброено. Стъклените врати са доста модерни и създават усещане за лукс. Освен добре изглеждащи са и удароустойчиви. Но това не са всичките им предимства. Притежават и добри звукоизолационни и топлоизолационни качества. При стъклените врати трябва да съобразите добре избора на стъкло, тъй като ако то е матирано задължително трябва да е монтирано с матираната част навън, защото при допир с вода матът става прозрачен.

Алуминиеви врати – тук можем да споменем само няколко думи – дълга експлоатация, голямо разнообразие на цветове и издръжливи на влага и топлина.

За увеличаване максимално на периода на използване на Вашата врата за баня е добре да имате вентилация, както и да проветрявате помещението след всяко ползване. Съобразете Вашия избор в съотношение цена качество и изберете най-подходяшата врата за Вашата баня!

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Call Now Button