5 въпроса, които трябва да си зададете при избора на входна врата
interiorna vrata pokupka

5 въпроса, които трябва да си зададете при избора на входна врата

Ето няколко точки, които биха улеснили избора Ви

Важни са изграждането на представа и приоритети, т.е с каква цел се търси продуктът. Могат ли да се правят компромиси с него или трябва да се следва строго определена линия по точно определени критерии. По друг начин казано, представям пет въпроса, които да си зададете преди да направите Вашия избор по отношение на входните врати.

1.Какъв е поводът на търсенето?

-Замяна на входна врата поради цялостен ремонт на жилището. Цели се сходство в цветово отношение и/или добро изпълнение, конструкция и здравина на вратата, където могат да се правят компромиси и съответно изборът не е нужда, а подновяване на стар продукт с по-нов.

-Изборът е нужда и ако търсите нещо комплексно, то трябва да надгради предходната врата.

2.Какъв е типът на строителството на вашия дом?

Има значение дали живеете в тухлено, панелно жилище или ЕПК. Значение придава отворът, който те създават за определяне на вида на входната врата. Например, ако имате лята метална каса, поставянето на входна врата се усложнява. Причина е, че само определен тип врати биха могли да се монтират и то в размери, които не се поддържат налични. Съответно вратата се изработва по поръчка. Друг подход е премахването на лятата метална каса, което ви дава правото на по-голям избор и съответно закупуването на врата, която желаете без това да я превръща в поръчкова.

входна врата T 686

3.Дали вратата се търси за къща или за апартамент?

Важно е да уточните този въпрос по време на търсенето. Така ще Ви бъдат представени модели, които имат UV защита от слънце и съответните външни условия, на които вратата ще бъде излагана. Или по-точно модели, които са изработени за по-голяма амплитуда на температурните условия.

4.Дали вратата ще бъде изработвана по поръчка?

Ако следвате определен тип линия и критерии или имате нестандартен отвор и не искате да извършвате ремонтни дейности или искате да сте по-различни и атрактивни – тогава вратата по поръчка е за вас. Тя дава по-голяма свобода и разнообразие по отношение на размера, цвета и модела, разбира се. Тогава няма как да не получите, точно това, което искате и от което имате нужда. Имайте предвид – сроковете за изпълнение, доставка и монтаж са по-дълги и трудоемки.

5.Бихте ли направили компромис с налични модели вместо направата на врата по поръчка?

Има случаи, в които харесаният от Вас модел се предлага в точно определен размер и точно определен цвят, следователно следва въпросът с приоритетите и бихте ли направили компромис?

В цветово отношение, по отношение на самия модел и по отношение на размерите?

– Когато отговорите или обсъдите тези въпроси предварително, изборът става много по-лесен, ако ви е трудно винаги може да посетите шоурум или да потърсите консултант в тази област.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *