4 очевидни признаци, които ни подсказват, че е време за нова блиндирана врата
metalni vrati

4 очевидни признаци, които ни подсказват, че е време за нова блиндирана врата

Малцина от нас наистина знаят кога е време да си купят нова външна врата. Неефективните входни врати могат да създадат не само проблем със сигурността. Могат и да повлияят на разходите за отопление и привлекателността на вашия дом, което е важно да имате предвид, ако мислите за продажба. Ето някои съвети, които да ви помогнат да решите дали е време да смените блиндираната врата на вашия дом.

Чувствате ли хлад?

Ако живеем в по-стари имоти, ние сме склонни да предаваме студенината като “характеристика на дома”. Застаряващите врати могат да страдат от дефектни уплътнения и други фини пукнатини, които са виновни за тези досадни течения. Като инвестирате в нова и плътна блиндирана врата, ще спестите от сметките си за електроенергия.

T 1001

Блиндираната врата пада от пантите си?

Всичко започва със смазване, когато чуете писък, който неизбежно се игнорира. Възможно ли е обаче това да е знак за по-сериозен проблем? Подобни шумове от входната врата може да са знак за разхлабени панти. Това може да бъде лош знак, когато става въпрос за сигурността на дома. Свободните панти означават, че вратата може лесно да бъде разбита. Пантите и вратите не са вечни, затова най-безопасната опция може да бъде закупуване на нова външна врата.

Да пребоядисаме ли вече излющилата се боя?

Ако външния вид на вратата не е този, който е бил в началото, най-вероятно това е знак, че вратата ви не е издържала на атмосферите и външни условия и може да се нуждае от замяна. Боядисаната повърхност на дървената входна врата може да падне въпреки редовната поддръжка или качествената боя или лак. За да ви спести главоболието и болката в ръцете, може да помислите дали да не я замените с нова блиндирана врата.

Борба за отваряне и затваряне?

Много от собствениците на жилища отбелязват, че в зависимост от времето и влажността, външните им дървени врати променят размера си и се деформират. Това може да бъде огромен проблем, когато става дума за отваряне и затваряне на входната врата и може да затрудни заключването на вратата, ако тя не е на равно с рамката. Това изкривяване е не само лоша новина за самата врата, но и за пода, ако вратата се разширява или се удря.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *