Реставрация на врати
restavraciq na vrati

Реставрация на врати

Естествено, че най-добрият начин да промените дома си е като обновите мебелите, вратите, цвета на стените, подовата настилка. Днес ще поговорим конкретно за вратите. Често изпитваме сантимент към тях и хем искаме да вкараме нови свежи нотки във вътрешния интериор, хем така ще ни липсват старите. Ако с обновяването на дома Ви така стоят нещата, внимавайте и запретнете ръкави. Реставрацията на нашите врати започва!

Първи етап:

Започнете в топъл сезон, понеже целият процес ще отнеме време, а никой не обича да стои без врати през зимата.

Предстои втори етап:

Трябва да махнете старото покритие на вратата си, съответно на касите и первазите. Ако первазите са много захабени купете нови, може и в цвят различен от този, в който ще бъде новата Ви врата.

Етап три:

Сменете обкова, свалете пантите, бравата и дръжките. Тръгнете с тях по магазините за обков, така най-лесно ще намерите правилния размер.

vhodna vrata 2

Етап четири:

Трябва да сте абсолютно наясно от какъв материал е любимата Ви стара врата, за да знаете как и с какво да подходите при обработката на крилото. Свалете абсолютно цялото старо покритие. При наличие на дълбоки язви ще се наложи да пломбирате пукнатините. Ако покритието е дървено може да използвате специален кит за дърво и шпакловка.

След като изсъхне идва етап пет: (най-ужасния) – изшкурването

Много фин прах ще се разпилее навсякъде из домът Ви, което със сигурност ще предизвика дискомфорт у някои членове на семейството.

Шести етап:

Той е по-приятен. Тук вече крилото е подготвено, заравнено, чисто и сухо. Настъпва моментът, в който вече трябва да имате конкретно виждане за декорацията. Може да изберете тапет, фототапет, боя, витраж, пясъчноструйна обработка, стикери и изобщо всичко, с което мислите, че може да се справите.

Стигнахме до финалния, седми етап:

Тук не ни остава нищо друго освен да изчакаме да изсъхне новата ни стара врата. А животът продължава и най-ценното в него е това да имаме време да сме с хората, които обичаме, докато друг се грижи за онази важна подробност, а именно вратите ни.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *