Врати изработени от HDF материали
interiorni vrati

Врати изработени от HDF материали

HDF (High Density Fiberboard – фибри с висока плътност) е усъвършенствана и подобрена версия на MDF технологията. HDF като материал се получава посредством сухо пресоване на фини дървесни частици при налягане и температура по-високи спрямо MDF. Импрегнират се естествени смоли и лепила за свързващ материал, които също са в по-голямо количество отколкото при MDF, което от своя страна дава по-висока здравина и устойчивост на HDF материала.

Предимства на материала

Плоскостите от такъв материал могат да бъдат лакирани, ламинирани, фурнировани, фрезовани, което позволява разнообразната им употреба. Това, че не са ронливи допринася за използването им за дребни и декоративни елементи. Друг малко известен, но доста важен плюс на HDF материала е, че той е напълно безопасен и с високо ниво на хигиена. Tой е негостоприемен за различни видове гъбички и микроорганизми, които без проблем съществуват в естествените дървесни материали.

201 Y 3

Изброените до тук предимства на HDF като материал го правят изключително подходящ и за изработката на врати. Друг важен плюс, когато говорим за врата от HDF е влагоустойчивостта. Плоскостите от HDF материал няма да се деформират или издуят при употребата им в среда със средна влажност. Врата от такъв материал може спокойно да бъде поставена в баня или друго мокро помещение в което е достатъчно да има проветривост. Важно е и самата врата да не бъде перманентно обливана с вода. HDF вратите подлежат на третиране с бои. Това дава възможност повърхността им да придобие идеално гладък вид и вид на автентична врата от масив при правилно и професионално боядисване. В действителност този сравнително нов материал дори превъзхожда естествената дървесина, относно механична характеристика, а е в пъти по-евтин от него.

Като обобщение бихме могли да кажем че вратата от HDF се отличава със здравина и устойчивост, високо ниво на шумо- и топлоизолация, влагоустойчивост и естетически издържан външен вид, който може да задоволи всеки вкус.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *