Цвят на вътрешните врати: основни правила за цветови комбинации на интериорни врати с елементи за декорация на интериора
Интериорна врата Gama P 208 Z

Цвят на вътрешните врати: основни правила за цветови комбинации на интериорни врати с елементи за декорация на интериора

Интериорните врати са един от най-важните елементи на жилищната среда, която трябва да бъде подходяща откъм цветове на мебели, декоративни елементи и цялостна визия. Времето, когато трябваше да бъде избран дизайн на врата, за да съответства на настилката или на мебелите, е свършило. Използват се контрастиращи цветове, използване на неутрални цветове, поддържане на тон с помощта на корпуси, дъски, прозоречни рамки и други декоративни елементи.

Има няколко общи правила, които трябва да се спазват, когато избирате вътрешна среда и цветни комбинации от врати:

1.Препоръчва се да се създават еднакви врати в целия апартамент за формиране на целостта на пространството.

2. Ако стаите са в съвсем различен стил, трябва да обърнете внимание на ярките нюанси на крилото на вратата. Те са универсални и не подчертават много внимание. Такива нюанси са топлите цветове на дървото с червен оттенък, неутрално сиво и бежово.

3. Интериорните врати в бяло и кремаво визуално увеличават дори най-малката стая по отношение на площта и създават усещане за простор. Те могат лесно да се комбинират с различни текстури, повърхности, цветове на тапети и подове.

interiorna byala vrata

4. Тъмните врати в домашна среда са по-капризни, те трябва да бъдат допълнени с допълнителни елементи: прозоречни рамки, стълбищни парапети, килими и мебели. В малки и необичайно оформени стаи е по-добре да се въздържате от поставяне на врати от тъмни, абсорбиращи светлина цветове, които ще предизвикат потискащо чувство.

5. За добрата комбинация от подови настилки е необходимо да изберете врата с няколко оттенъци по-светла от пода. Ако цветът на пода е различен във всяка стая от жилището, е необходимо да се съсредоточите върху мебелите, както и декорацията на стените при избора на цветови тон за интериорни врати.

6. Ако имате светли мебели, трябва да изберете цвят в близост до него, но за тъмни мебели е по-добре да изберете цвят 5 нюанса по-светъл, за да се избегне прекомерна мътност.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Call Now Button