Кога се монтират интериорните врати – преди или след настилките?
interiorna vrata Gradde Reichsburg Verade

Кога се монтират интериорните врати – преди или след настилките?

„Искам да ми сложите три интериорни врати, а след два месеца ще монтират ламинат.” Това е честа грешка, която клиентите правят. В тази статия ще се опитаме да ви обясним каква точно е тя. Ако се питате в кой етап на ремонта трябва да се монтират вътрешните врати, то тази статия е точно за вас.

Основно интериорните врати се състоят от крило, каса, первази и т. н.

При днешните интериорни врати касата се фиксира на стената посредством полиуретанова пяна. Первазите лежат на стената и покриват малка част от нея. В долната си част и касата и первазите лежат върху настилката. Поради тези причини ако имате вече монтирани врати шпакловането и боядисването става значително по-трудно. Така стои въпроса и с ремонтирането на пода – касата и первазите, които застъпват пода ще попречат при демонтажа на старите и монтажа на новите настилки.

InteriornaVrataKamStaya

Монтажът на ламинат при вече монтирани каси забавя процеса и най-важното е, че остават фуги между касата и ламината. Поради тези причини препоръчваме следната последователност:

  1. Демонтирайте старите каси (може да използвате услугите на специалисти, за да се ограничат щетите по стената). Изберете фирмата, с която ще работите и се консултирайте с тях дали няма да се наложи да се коригират отворите.
  2. Ако стените имат нужда от шпакловане, боядисване и т. н. сега е този етап.
  3. След това монтирайте подовите настилки (теракот, ламинат, гранитогрес и т. н.). Препоръчваме покрай вратите да не се монтират первази. Те биха попречило при монтирането на первазите на вратите. Не слагайте преходни лайсни преди да се монтират вратите.
  4. Сега е моментът за монтаж на вратите които сте избрали.

Вече стана ясно, че интериорните врати се монтират в последния етап от ремонта. Докато при входните врати е малко по-различно. Те се монтират преди поставянето на настилките.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *