Основните неща,които трябва да знаем за интериорните врати!
interirni vrati

Основните неща,които трябва да знаем за интериорните врати!

Вратите са основен компонент в цялостния вид на добре проектирана стая. Това важи и за интериорните врати. Те могат да променят изцяло нашия дом.

Стилът на интериорните врати със сигурност оказва огромно влияние върху дизайна и визията на дома ни. Може да комбинираме и да съчетаваме различни стилове. Самият облик на дадена врата може да създаде драматичен ефект, но и в същия момент да я направи да изглежда по-добре.

В днешно време доста хора, но разбира се, не всички правят своите къщи с по-високи тавани, дизайнерите и архитектите започват да осъзнават, че вътрешните височини на вратите също трябва да бъдат подобрени, за да се поддържа пропорцията с помещението.

Основни характеристики на вратите

Посоката на отваряне е или дясна или лява. Това определя от коя страна ще са пантите и самите механизми на отваряне. Ако искаме да спестим от пространство, можем да си монтираме сгъваема или плъзгаща врата.

Рамките на вратите са много важни за интериорните врати. Когато е монтирана неправилно бързо може да съсипе и най-красивата интериорна врата, също така и ако е избрана неправилно. Когато се използват евтини материали или ако се допуснат грешки в конструкцията, това води до увреждане на самата интериорна врата, както и до доста сериозни разходи за напред. Затова е много важно да следваме инструкциите на производителя. Даже най-добрият вариант е да извикаме технически запознато лице, което да ни монтира вратата. По принцип интериорните врати ни се доставят с монтирана предварително рамка, която е вградена, но също така има вариант и да ни се доставят само под формата на панел – този вариант изисква ние сами да си монтираме рамката, дръжките и пантите.

plazgashta interiorna vrata

Вратите без рамки се превръщат в популярна възможност за тези от нас, които търсят съвременен външен вид. Онези, които живеят в съвременни къщи, са по-склонни да избират врати без рамки, но те са по-скъпи, тъй като трябва да бъдат направени с невидима рамка и сянка – този стил е най-подходящ за тези, които искат вратата да бъде част от тъканта на къщата и да не привлича внимание.

Роля на материалите на изработка

Материалите, от които е направена една интериорна врата също са от доста голямо значение. Важно е да знаем основните качества на интериорните врати. Например, устойчивост на различни температурни промени, също така за защита от влизане взлом. За това се препоръчва да е от стомана, желязо или от масивно дърво. Ако пък ни интересува повече декоративната част, тогава ще трябва да си изберем вратата ни да е от по-крехък материал – пластмаса, стъкло или тънка дървесна плоскост.

Разбира се, но не и на последно място е цената за една интериорна врата. Колкото по-качествен е материалът, от който е направена, толкова по-скъпа е тя. Но това не трябва да ни притеснява, защото когато си закупим интериорна врата, ние инвестираме в дългосрочен план.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Call Now Button